Träna när du vill med Ridesum

Nu behöver du inte lasta hästen och åka iväg på träning. Alltid du behöver göra är att be någon filma dig när du rider. Så telefon och hedset/hörlurar är allt du behöver så är träningspasset igång.

Marie Johnson hittar du på Ridesum, Appen som gör det möjligt att träna på distans. Om du inte har Appen Ridesum kan du följa instruktionerna nedan och genomföa ett ridpass som Marie ger dig feedback på över mobilen. Du får kommentarer på ridpasset och även tips på övningar och råd om hur du kan gå vidare och förbättra din ridning, sits och ryttarkänsla.

Ladda ner appen Ridesum till din telefon och genomför ett digtalt ridpass med Marie.

Så här gör du om du inte har Appen Ridesum

Så här går det till - Du filmar - laddar upp på Youtube - få feedback per telefon

Din film - Så här gör du:

Börja med att:

1. rid rakt fram i skritt, rakt framför den som filmar dig, fram och tillbaka ca 15-20 meter, 2 gånger.

2. ställ upp dig framför den som filmar, från båda sidor (se bilden ovan) så jag ser din sits från sidan, sedan rakt framifrån och rakt bakifrån.

3. trava på fyrkantspåret i lättridning i båda varven, viktigt att jag kan se dig rakt framifrån och rakt bakifrån. Det är bra om den som filmar står i ett hörn så jag kan se dig på hela långsidan.

4. gör samma sak i nedsittning i båda varven.

5. galopp på fyrkantsspåret i båda varven.
 

6. därefter fri ridning, rid egna vägar i alla gångrter. Tex rakt upp på medelinjen, skänkelvikning, halter eller vad du känner att du vill ha hjälp.

7. ladda upp din film på tex www.youtube.se och maila länken till mig. Glöm inte läma telefon nummer där jag kan nå dig, samt vilken tid som passar bäst att jag ringer dig.

8. Jag kontaktar dig på mail/telefon så bokar vi tid för muntlig feedback. 


Träningen kostar 450 kr/träningstillfälle. Du swishar summan innan jag ger dig feedback.

Vänta inte utan låt detta bli starten på något nytt i din ridning!

Vamt välkommen att kontakta mig för mer information

Marie Johnson

En bra sits är grunden för god ridning

Som ryttare måste du alltid tänka på hur du sitter och vilka hjälper/signaler du ger till din häst. Det är viktigt att du har en bra grundsits där du inte hindrar eller stör din häst. All god ridning startar i en bra sits. Många gånger har vi som ryttare kommit in i mönster och vanor som kan vara svåra att rätta till, om man ens vet om dom.

Att vid varje ridpass ta en liten stund att analysera din ridning och jobba med olika delar i sin sits som man vill förbättra hör till den medvetna ryttarens vardag. Ibland kan det vara svårt att veta vad man gör och om det är rätt eller fel. Vanligt är att vi gör på tok för mycket och den känsliga hästen stänger av. Då kan du behöva ett tränat öga som hjälper dig från marken.

Vill du ha hjälp med att utveckla din sits och inte har möjlighet att komma till oss, kan vi hjälpa dig på distans. Du kan ladda ner Appen Ridesum i din mobil ch söka på Marie Johnson. Där kan du boka en tid fö ett digitalt ridpass.
 

Marie är sitsexpert

Marie Johnson, är tränare i dressyr och har specialiserat sig på ryttarens sits och balans, hon har hjälper ryttare med såväl små som stor rid- och sitsrelaterade problem.

Artiklar i Hästfocus

Läs artikel i nummer 4

Läs uppföljning i nummer 5

Läs artikel om Marie i hästfocus