Släktmästerskapet 2010

2010 var första året för Munkebergs Cupen vårt eget SM-släktmästerskap i ridning, hästvisning och show. Vi är en stor släkt och många har ett genuint intresse för hästar, några för avel, andra motionsrider medans vi är några som är ute och tävlar. Och varför inte då ordna en familjefest i hästenstecken där alla kan vara med och tävla, både med och utan häst, äta gott, umgås och ha skoj långt in på småtimmarna.

 

Vårt hästintresse har vi ärvt från min, Maries, farmor och farfar. Elsa och John hade ett brinnade intresse och engagemang för hästar och inte minst för barnens och barnbarns träning och tävlingsverksamhet. Nu är det även barnbarnsbarnen som rider och tävlar. Vi vet att att dom är stolta över att vi alla för vidare intresset för hästarna i vår släkt.

 

Dagen började med tävling

Det var 13 starter i tävlingen, då var det några släktingar som valde att stå över eller inte kunde komma. Nästa år hoppas vi även på deltagare från Hans släkt där det också fins ett stort hästintresse.

Tävlingen var indelad i olika kategorier, Bästa Team, Bästa kostym, Bästa show, Bästa resultat i dressyrklassen eller Pubilkens favorit.

 

Domare var Lina Crabbe, hon var imponerade över att alla genomförde roliga program till fräck musik med fantasifull klädsel, -"det var verkligen kul att se hur alla har lagt tid och tanke bakom sina framträdande"

 

I baren stod Joen och serverade fika, öl och vin och längs banan trängdes de släktingar som inte var med i tävlingen men som önskar att dom varit med.

Familjeteam

Team Chani, där Marie och Hans ingår gick ut hårt från start när Hans och Granat red ett kurprogram till musiken ”The bad the good the ugly” med sheriffkavajen fladdrande i vinden till publikens jubel.

Team Ann-Maj gjorde en rolig Pippi show där Prusiluskan var ute efter Pippi, även Kling och Klang och sjörövar Fabbe var på plats. Ytterligare en liten Pippi från team Kennet och gjorde en bejublad show med både piaff och passage.

Team Rosita hade lite otur när hennes tävlingsvana dressyr häst Newton var livrädd för musikanläggningen, men Jonny räddade upp familjeäran med att tömköra, en för dagen lånad, Gurra. Team Ulrika och Team Victoria hade inga deltagare i årets tävling men lovade bättring till nästa år!

När tävling en var slut beordrade Chani (Maries pappa) Granat till banan igen, han ville också rida program. Det var väl ca 45 år sedan sits och då blev det väl bara 3-4 gånger på hästryggen

- "det kan väl inte vara så svårt att rida runt lite, jag är ju van att köra min Ducati".

Inte undra på att Team Chani vann teamklassen!

Vinnare av showklassen blev Team Ann-Maj där alla hennes barn och barnbarn ingick i laget. Nästa år hoppas vi på att även få se svärsönerna!