Munkebergs Gård

Nu är årets kurshelger igång

I dessa coronavirus tider genomför vi alla våra kurser som planerat om inget annat rekommenderas från våra myndigheter. Vi har i april dragit ner till 4 deltagare, är försiktiga, håller avstånd och använder handsprit. Inga som är förkylda eller känner sig hängiga kommer hit.

I helgen hade vi årets första gäng här på Ride, Wine & Dine och i söndags lämnade så väl trötta ryttare som hästar oss glada och med mycket nya insikter.
Med 90 % fokus på dig som ryttare blir det mycket att ta in och ändra på, i både kroppen och tanken. Vi har varvat ridpass med ryttarträning, yoga, teori, videos och mental träning. Var och en jobbar på det hen behöver utvckla.

Sen äter och dricker vi gott och har väldigt kul, mycket skratt och roliga historier. Ämnen växlar snabbt mellan allt i från ridning, uppfödning, livsöden till att få ihop vardgens livspussel.

Mycket idag handlar om att "hinna med allt" kunna slappna och inte stressa runt. Detta får även konsekvenser i din ridning, förmodligen är du spänd i vissa delar av kroppen och blir mindre följsam.  Spända ryggar, axlar och höftleder är mer vanligt än ovanligt. Att kunna känna vad som händer i hela din kropp, vara spänstig och följsam är en förutsättning för att kunna utveckla din häst. Är du spänd blir det svårt att känna vad din kropp gör och det blir jobbigare att nå fram med dina signaler/hjälper till hästen. Under helgen hjälper jag dig att göra dig mer medveten om din dagsform och du får möjlighet att träna dig själv, slappa av och hitta din inre styrka.

Att utveckla din häst börjar med att utveckla dig. Med rätt träning kommer din häst att förstå dig och känna vad din kropp säger till honom mycket lättare och ni kan få flow och bli ett team.
När det känns lätt är det oftst rätt. 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter