Munkebergs Gård

Alla hästar räddade i branden

När det som man aldrig tror ska hända händer, som vi alla hästägare nog ändå är förberedda på kan hända händer. Du vakar på natten och ditt häststall står i lågor. Kan du förbereda dig? vet du hur du ska agra? 
Jag tro jag var förbetedd.  Jag bara agerade och dessutom blixt snabbt. På några få minuter var alla 4 hästarna räddade från en fullt utveckad brand, säkra i sin hage.

Mina två stall är noggrant planerade med 3 vägar ut ur stallet, var av två stalln med direkt utgång till hagarna, det tredje stallet har uteboxdörra direkt ut mot stallplanen.

Jag har alltid tänkt på brand i stallet, hur får jag ut hästarna snabbt, vad gör jag? jag är tacksam för att jag ofta tänkt igenom olika senario och hur jag ska agera efter var det brinner. Tackvare att jag noga tänkt igenom i detalj hur jag kan göra, agerade jag blixtsnabbt denna natten, utan att tänka, som att någon dirigerade mig. Alla hästar kom ut i tid, bara ett stall brann ner. Sekunderna och rätt vind var på vår sida. 
En mardröm jag aldrig igen vill uppleva men jag är så tacksam för att alla hästar nu  går i sina hagar och mår bra. Och att alla kurser kan genomföras som planerat. Jag har ju fler stall.

Nu börjar allt jobb med att bygga upp stallet igen och köpa in nytt.... hela mitt lager av hästpryar för 7 hästar brann upp, alltifrån benlindor till tjocka vintertäcke. Ett riktigt "hästjobb"
Ha en trevlig dag!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter