Aktuella kurser & ridläger

Ride, wine & Dine

I vinter kan du boka en privat träningshelg för dig och dina vänner. Min 3 pers-Max 6 personer

En riktig "energi boost".
Unna dig en lyxig helg för både dig och din häst.

Vi varvar teori och ridpass med yoga, en härlig avkopplande stund i relaxen eller framför brasan och välsmakande mat & dryck. Ett helhetskoncept som stärker dig som ryttare och människa både fysiskt och mentalt.


Ridpass & Teori
Genom ökad kroppsmedvetenhet utvecklar du din förmåga att hitta en djupare, mer balanserad, följsam, avslappnad och liksidig sits. Vi går igenom hur din kropp påverkar din ridning och hjälper dig att hitta lätthet och enkelheten i samspel med din häst. Vanliga ryttarfel så som spändhet, snedhet eller oliksidighet är ofta ganska lätt att komma till rätta med. Du får en verktygslåda, med nyttiga övningar och tips om hur du kan arbeta vidare på egen hand när du kommer hem.

Vi startar kl 16.00 på fredag med teori och en stund vid poolen/i relaxen, på lördagen blir det 2 ridpass och avsuttna övningar. Söndagen fyller vi på med mentalräning, övningar som stärker dig som ryttare och ytterligare ridpass.

Kursen passar såväl tävlingsryttare som hobbyryttare, ridpassen individanpassas efter din nivå och dina önskemål.


Instruktör: Marie Johnson,

Pris: 3 200 kr inkl helpension och uppstallning
vill du arrangera en kurshelg hos dig kommer jag gärna till din anläggning

 

Anmäl till kursen>>     

Ridläger för vuxna med egen häst
Slut för i år nya sommar läger 2018
 

Ett exklusivt och personligt ridläger i vacker miljö långt i från vardagens stress och alla måsten. Här kommer du finna lugnet, balans och harmoni även om det är intensiva och innehållsrika dagar. När du inte rider eller har teori kan du varvan ner vid poolen, dricka kaffe med nybakt, sola & bad och bara ha det bra. Stämningen är presiglös och familjär.

 

Ridlägret passar alla, såväl tävlingsryttare som motionsryttare och individanpassas efter nivå. Teoripass varvas med avsuttnaövningar och ridpass. Fokus ligger på att utveckla dig som ryttare och med ökad kroppsmedvetenhet och kroppskontroll får en mer lyhörd och engagerad häst som glädjs åt sin uppgift. Vi lättar på ev spänningar, snedhet eller inlärda hjälper som ger svårtydda budskap till din häst. Du får hjälp att hitta ”den rätta känslan” i olika rörelser och vi jobbar med din position i sadeln, följsamhet, tajming och hjälpernas inverkan.
Det blir såväl dressyrpass som hoppning, programridning, uteritt och tömkörning.

På kvällarna äter vi gott och umgås i facklornas sken runt poolen.   

Lägret startar dag 1 kl 10.00 och avslutas dag 5 ca 16.00- 17.00 

 

Instruktör: Marie Johnson 

Pris: 6 800 kr (inkl moms) helpension & uppstallning ingår

Anmäl till ridläger för vuxna >>   

Träningscamp för ungdomar

Sommarens bästa ridläger för dig som vill utvecklas som ryttare! Vi arrangerar exklusiva, personliga ridläger för barn och ungdomar mellan 11-16 år. 

Lägren har ett professionellt upplägg och håller hög kvalitet på såväl, ridpass, boende, mat som aktivteter. Varje deltagare får stor uppmärksamhet och hjälp i sin träning, hantering av sin häst, sätta tränings- och tävlingsmål och bli mentalt stark.
Roliga kvällsaktivteter och chill runt poolen.

Ridlägret passar alla ungdomar oavsett nivå.


Instruktör: Marie Johnson huvudtränare + gästtränare

Pris: 5 800 kr I kurspriset ingår helpension och uppstallning

Anmäl till ridlägret >>      mer info om ridlägren>> 

Ta din ridning ett steg vidare- Sitsträning 

Förbättra din sits och förenkla din ridning.

Under 2 timmar får du en övergripande genomgång i hur du kan förbättra din sits och ryttarkänsla. Vi går igenom teori och övningar hämtade från bla Sally Swift och Eckart Meyners, övningar som bla syftar till att öka din kroppsmedvetenhet så du kan förfina dina hjälper och lättare hitta den djup följsamma sitsen. Därefter ett ridpass där du får prova olika övningarna i sadeln som hjälper dig få en djupare sits, hitta följsamhet och använda mindre hjälper.

Ett inspirerande och roligt upplägg som passar alla ryttare oberoende av ridinriktning eller nivå. En bra sits i balans är grunden i alla god ridning, balans är färskvara och behöver ständigt tränas. Du är även välkommen utan häst för att prova på olika övningar och titta på ridpassen.

 

Kan du inte komma till oss kommer vi till dig, arrangera en "sits" dag/kväll hemma hos dig eller i din klubb.

  

Antal:    4-10 ridande deltagare, obegränsat deltagare utan häst

Pris:      650 kr/ridande deltagare, 250 kr/deltagare utan häst

Datum:  

Milersättning utgår med 35 kr/mil vid annan anläggning.

 

 Anmäl >>    För mer information maila Marie Johnson

Unghäst utbildning

Unghäst utbildning för dig som själv vill hantera och rida in din unghäst med hjälp och guidning från oss. Alla är välkomna oavsett ras eller erfarenhet. Din häst/ponny bör vara 2½-4 år. Ni kommer jobba självständigt och tillsammans med oss.

Det bör vara 5-10 träningstillfälle med 1 veckas mellanrum.

Du och Din häst/ponny kommer gå igenom 6 steg;

Hantering från marken - säker hästhantering, gå över hinder, pressening mm

Introduktion till tömkörning - arbeta din häst i tömmar med kapson /träns

Introduktion till sadel - vänja hästen vid sadel

Introduktion till ryttare - hänga och sitta på hästen

Ridning - att rida på raka och böjda spår i alla gångarter

Löshoppning

Plats:    Munkebergs Gård

Datum:  löpande hela året

Pris:      450 kr/pass

Rodrigo Matos internationell dressyrtränare

Nästa tränings helg: ej bokad

 

Rodrigo är en flitigt anlitat och mycket uppskattad tränare runt om i hela världen. För att göra det möjligt att resa och hålla clinics är Rodrigo tjänstledig från Portugisiksa Ridskolan där han normalt är tränare och försteberidare. Rodrigo är även tränare på Morgado Lusitanos utanför Lissabon. Sedan 2011 har han haft uppskattade träningshelger hos oss på Munkeberg och med anledning av det stora intresset kommer Rodrigo nu komma till Sverige lite mer regelbundet med start nu i år, läs mer om tidigare träning  

 

Rodrigo har stor erfarenhet att utbilda såväl ryttare som hästar från lätt nivå upp till Grand Prix och alla oavsett nivå hälsas välkommen till hans träning. Han undervisar på engelska, är pedagogisk och lätt att förstå, tolk finns om du känner dig osäker på ridengelskan.

 

Plats:      Munkebergs Gård

Datum:   ej bokad

Kostnad: €80/enstaka ridpass

Ridtider:  Mellan kl 9.00-20.00

 

Anmäl ditt intresse till Marie Johnson

 

Övernattning och uppstallning kan bokas om så önskas, se "Bed & Box"

Se film från Rodrigos träning >>