Hästutbildning - in & tillridning

Vi tar emot hästar för inridning och vidareutbildning där vi följer den traditionella utbildningsskalans grundkoncept. Vårt mål är alltid att du ska få en trygg och välriden häst som klarar många olika miljöer och situvationer. Vi erbjuder ett genomtänkt och framgångsrikt koncept där vi bygger upp hästens förtroende för ryttaren i balans och harmoni och hämtar bla övningar från den Centrerade Ridningens/Monty Roberts pedagogik, dvs utan hårda metoder, muskelstyrka och tvång. 

 

Varje häst får ett individuellt program och vi varvar arbete från marken med ridning på ridbanan och i naturen. I programmet ingår även att ägaren/ryttaren får utbildning och får möjlighet att komma till oss flera gånger för både markarbete och ridning. Båda ska känna sig trygga med varandra innan hästen lämnar oss.

 

mer info om inridning >>       mer info om problemhästar >>

Vi hjälper dig att träna din unghäst

Unghästskolan

Unghästskolan är till för dig som själv vill hantera och rida in din unghäst med lite hjälp och guidning från oss. Alla är välkomna oavsett ras eller erfarenhet. Din häst/ponny bör vara 2½-4 år. Du får privat träning och du bokar de tider och kvällar/dagar som passar dig.

Du kan anmäla dig till hela utbildning eller vissa pass.

Det kommer vara 5-10 träningstillfälle med 2-3 veckors mellanrum och vi startar med en introduktionskväll för dig som ska hantera hästen veckan innan vi startar.

Du och Din häst/ponny kommer gå igenom 6 steg;

Hantering från marken - säker hästhantering, join up mm

Introduktion till tömkörning

Introduktion till sadel

Introduktion till ryttare

Säker ridning

Löshoppning

Plats:    Munkebergs Gård

Datum: löpande

Pris:      350 kr/pass på Munkeberg om du bokar 10 tillfälle. Enstaka tillfälle 450 kr/pass

Amäl ditt intresse till Marie Johnson