Tänk att vi fick sommar redan i maj i år. Conceptet Ride, Wine & Dine fortsätter att vara en hit. -Inspirerande ridpass, supergod mat i underbar miljö, ja det är så det står i alla tackmail jag får. Det känns så klart jättekul.
I år har vi dessutom haft sommarvärme redan i maj och vi har kunnat sitta ute runt poolen och äta och ha After Ride.
Eftersom jag kommer ha filminspelning i juni blir det inte lika många vuxen ridläger som vanligt i början av sommaren. Dom ligger i år i augusti. Det finns platser kvar, så vill du ha roliga dagar med din häst, vänta inte för länge med att anmäla dig!

Visa hela inlägget »

Det har hänt mycket på Munkeberg i vår både roliga och svåra jobbiga saker att ta tag i. I mars började Flipper känna av sina veka bakkotor och blev halt med smärta. Vi beslutade, med sorg i hjärtat, att ta bort honom så han slapp lida. Alltid lika svårt men beslut, gör man rätt gör man fel..... Hans fick vara hjälten och vara med honom till sista andetaget. 
Amber och Montez har blivet bättre och bättre under täningen i vår och förra helgen blev det tävlingsdebut. Båda var jättefina och jag är stolt över Amber som blev 2:a. Nu hoppas jag på lite bra resultat framöver.


   Fina Flipper, vi saknar dig!

Visa hela inlägget »

Efter en jobbig vinter och inledning på våren börjar att se bra ut igen. Vi är fortfarande ledsna över att vi tvingades ta bort Flipper men han började plötsligt få ont i sina ben och det fanns inte mycket mer vi kunde gör för honom. Så han fick lugnt och stilla somna in i början av mars. Vi glädjs istället åt att både Amber och Montez är i full träning och vi hoppas komma ut och tävla med start i Willands första helgen i Maj.

Visa hela inlägget »

Två dagar in på det nya året, ingen snö, ingen kyla och man kan rida ut på vägarna utan att halka runt, nu undrar man ju hur länge det ska hålla i sig? hela året om jag får välja.
Hästarna är återigen igång efter sin "julefrid"  och nu ser vi fram emot rolig träning och så småning om tävling för både Amber o ch Montez.

Visa hela inlägget »

Stackas lille Tabazz han har varit halt nu i 5 veckor, är röntgad men vi hittar inget fel. Nu vet jag inte vad vi ska ta till.... EquieMed får komma igen med ultraljudet så får vi hoppas att dom hittar något, som inte är farligt....
Glädjande är att Montez börjar komma i form igen efter 1 ½ år och han känns fin, det är så himla kul, det är han värd! Däremot får jag ingen ordning på Amber efter årets besvär och olika behandlingar hade jag hoppats att hon skulle var "up and running" i höst men hon vill bara inte bli riden och tränad......2013 får ses som ett mellan år som inte riktigt blev som vi hoppats på.

Visa hela inlägget »

Montez har idag fått vara med och träna för Carina Brink för första gången på nästan två år, han känns fräsch och positiv igen. Nu håller vi tummarna för att han håller och snart är i tillbaka i toppform igen.

Alla våra hästar njuter i solen på dagarna och har sedan några veckor fått komma in på nätterna. Jag tror dom gillar att komma in lika mycket som vi tycker det är mysigt att ha dom inne....

 

Visa hela inlägget »
Dublin Hors Show, Irländska laget hyllas Dublin Hors Show, Irländska laget hyllas

Nyss hemkommen från härliga Irland och massor med nya kontakter. Vi började i Dublin tillsammans med Enterprice Irland (som bla hjälper irländska företag att etabelera sig i andra länder), det var ca 80 personer inbjudan från 15 länder. Vi hade förbokade möten med företag vi ansåg intressanta, lite som speed-dating. Jag och Hans träffade bla TRM som gör marknadens bästa kosttillskott för hästar bla Stride, ett ledtillskott som finns att köpa här hemma. Därefter träffade vi en helt ny aktör som tagit fram ett enkelt sätt att på 10 min få veta om din häst har en infektion i kroppen. Ytterligare möte, nu med ett företag som säljer en helt ny patenterad inhalator för hästar med luftrörsproblem. Produkter som vi hoppas snart ska finnas på svenska marknaden!

Efter massa bra möten åkte vi alla vidare för middag på Leopardtowns racetrack, en härlig kväll, tror Hans vann en liten slant! Dag 2 tillbringade vi på Dublin Horse Show där vi bla såg Nations hoppningen, åt god lunch och knöt lite fler kontakter.

Dag 3-4 semester, bil till Galway med god mat och naturupplevelser vid Cliffs of Moher och Connemara. Dag 5-6 besök hos goda vänner, Lollo och Ken Parkhill i Trim utanför Dublin. Underbart att strosa runt och träffa föl, ettåringar, två åringar i stora flockar totalt ca 100 hästar ....och så hann jag med att rida två hästar också innan det var dags för flyget hem till Svedala.

Visa hela inlägget »

Denna veckan är det fullfart. Intensivträning för privat ryttare, vuxna först och sedan ungdomar. Men veckan inleddes med att SI-leds experten och kiropraktor, Håkan Lundell kom på återbesök och kollade våra hästar så dom känns bra i kroppen, och yes, dom vara fina! Idag besöker hovslagare Sebastian Andersson oss och fixade fötterna så nu är det bara att rida på...
Igår bytte vi även hagar för alla hästarna, mycket häftig galopp och trumpetende........Även lille Tabazz och mamma Madness är nu tillsammans med dom andra damerna som håller sig på lagom avstånd till den lille hingsten.
 

Visa hela inlägget »

Klockan tio över elva på nationaldags kvällen tittade lille Tabazz ut, Madness som är en lugn och trygg mamma popade ut honom på mindre än en minut, helt okomplicerat. Tabazz är e. Tabasco -Dardel-Magini. En liten supersocial, snäll och tillgiven kille .

Tabasco betäckte bara 4 sto 2012 och är inte i avel 2013.

Visa hela inlägget »
Montez, Madness bror Montez, Madness bror

Alla hästarna behandlade av kiroprakter och veterinär, ingen träning på 10 dagar och alla tävlingar inställda fram till juni.... verkligen trist. Den årlig genomgång är något alla bör göra med sina hästar, speciellt om man märker att hästen har börjat protestera på ett sätt den inte gjort tidigare.

Lite dumt att vi inte gjorde detta i januari istället....

 

Nu får vi alla ta det lugnt ett tag och istället går vi och sneglar på Madness som ser ut som hon ska ha tvillingar vilken dag som helst, men om allt stämmer blir det bara ett föl som tittar ut runt månadsskiftet.

 

Visa hela inlägget »

Bloggarkiv

Länkar